- Aparatura medicala --
ASCENDIOPRAXIS

IRISVISION

Aparatura medicala si instrumente medicale

Ce este IrisVisionTM?

IrisVision TM Live este primul și singurul dispozitiv VR inteligent, bazat pe tehnologia VR, care transformă modul în care persoanele cu deficiențe de vedere văd și se conectează. Mai mult decât un ajutor vizual, IrisVision este o platformă bogată de reabilitare concepută pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se angajeze cu succes în lume și să atingă noi niveluri de independență. Acum puteți restabili viziunea pacienților dvs. și speranța lor - pentru a-i ajuta să schimbe modul în care trăiesc și să facă ceea ce iubesc.

Recapatati independenta vietii zilnice

Cu dispozitivul Iris Vision pacientii cu vedere scazuta vor putea:
 • Sa citeasca ziare, reviste, carti, etichete si documente
 • Sa urmareasca programme TV, chiar si atunci cand luminozitatea cin camera este scazuta
 • Sa vada figurile si trasaturile celor dragi
 • Sa urmareasca evenimente sportive in aer liber, un meci, sau mearga la teatru, la cinema
 • Sa se bucure de a vedea peisaje
 • Sa isi reia vechile hobby-uri : crosetat, cusut, jocuri de carti, de table

“Pentru pacienti, a gasi un dispozitiv care sa le imbunatateasca vederea, inseamna multa speranta. Este extrem de emotionant sa vezi cum viata unui pacient cu vedere scazuta este schimbata cu dispozitivul Iris Vision.”

Paradise Valley Eye Care Dr. Ric Rios, OD

Colaborarea in cercetare:
Iris Vision este singurul dispozitiv destinat pacientilor cu vedere scazuta care poate fi purtat, care este validat clinic, realizat in colaborare cu renumiti cercetatori in domeniu optic, ai Johns Hopkins University, Stanford University si UPMC Pittsburg. De asemenea, este singurul dispozitiv destinat pacientilor cu vedere scazuta a carui cercetare este sustinuta cu fonduri National Eye Institute.


Conceput pentru persoanele cu deficiențe de vedere IrisVision ajută utilizatorii să depășească multe condiții de vedere redusa, inclusiv:
 • Degenerescență maculară legată de vârstă (DMLV)
 • Retinita pigmentosa (RP)
 • Sindromul Albinismul Ușor
 • Gaură maculară
 • Neuropatia optică
 • Atrofia optică
 • Retinopatia prematurii (POR)
 • Hipoplazia nervului optic (ONH)
 • Nistagmus
 • Retinopatia diabetică
 • Retinopatie pigmentară
 • Retinopatie de prematuritate
 • Distrofie Stargardt
 • Distrofie Cone-Rode
 • Distrofia maculară cea mai bună
 • Amauroza congenitală Leber
 • Leber Neuropatia Optică ereditară
 • Glaucomul

Intrebari frecvente
In majoritatea cazurilor dispozitivul Iris vision se va potrivi usor peste ochelarii de distanta. Nu este recomandata purtarea aparatului peste ochelarii de citit. Cand folosesc dispozitivul Iris Vision, purtatorii de ochelari progresivi sau bifocali ar trebui sa se asigure ca privesc prin partea superioara a ochelarilor, acolo unde exista prescriptia pentru distanta. Daca sunteti purtator de ochelari progresivi sau bifocali, puteti sa purtati dispozitivul Iris Vision fara ochelarii prescrisi si sa ajustati claritatea la o valoare dorita.
Prima data, utilizatorii cu vedere foarte joasa pot fi nesiguri ca aparatul are claritatea bine reglata. Puteti ruga un membru al familiei sau un prieten cu vedere normal sa regleze claritatea pentru Dvs. La fel de bine puteti chiar Dvs experimenta reglarea claritatii nu numai in modul destinat reglarii claritatii (FOCUS), ci si in modul general si de culoare (SCENE), pozitionandu-va la cativa metri de un obiect mai mare pe care il cunoasteti.
La prima utilizare unii utilizatori pot avea scurte ameteli. La prima utilizare poate fi de folos pozitionarea aparatului peste ochelarii de distanta si privirea la distanta pentru 15-20 secunde. Repetarea de cateva ori, permite ochilor si creierului Dvs sa se obisnuiasca. Deasemenea, este de preferat ca la prima folosire a dispozitivului sa stati asezat. Pentru aproape toata lumea , ameteala initiala dispare si nu mai revine.
Da! Aceasta este una dintre marile functionalitati ale dispozitivului Iris Vision, pe care alte dispozitive aflate pe piata nu o pot reproduce. Carcasa aparatului care inconjoara camera de luat vederi, produce o blocare efectiva a stralucirilor si reflexiilor din toate unghiurile, permitandu-va sa vedeti ecranul in deplina luminozitate si coloristica fara sa fie afectat de lumina exterioara.
Da ! Iris Vision lucreaza foarte bine in afisarea imaginilor inconjuratoare in conditii de luminozitate joasa. Acest lucru se vede cu adevarat lavizualizarea obiectelor intr-o camera sau in orice alta zona la o distanta de 3 metri. Dar, ca orice camera foto, in modul citire sau vizualizare, mai multa lumina face imaginea mai vie si mai colorata.

Nu, nu puteti conduce masina utilizand dispozitivul Iris Vision. Dispozitivul ofera un camp visual generos de 70% dar nu ar trebui sa conduceti niciodata cu o vedere periferica obstructionata in orice fel. Proprietatea dispozitivului de a dispune de o mare putere de magnificatie, poate altera perceptia adancimii.

Dispozitivul Iris Vision este conceput pentru a va oferi autonomie si libertate de miscare, deci poate si ar trebui sa fie folosit pentru e va deplasa. Totusi nu este recomandat sa va deplasati in timp ce folositi dispozitivul. Aceiasi factori care il fac neadecvat condusului masinii – vederea periferica redusa si alterarea perceptiei adancimii – il fac neadecvat mersului in siguranta.

Dispozitivul Iris Vision este usor si portabil. In majoritatea cazurilor, este simplu si usor a merge cu aparatul in mana si a-l ridica la ochi atunci cand este necesar. La muzeu, de exemplu, il puteti ridica la ochi pentru a vedea fiecare exponat, si il indepartati pentru a va muta dintr-un loc in altul.

Da! pentru a evita efecte adverse, cum ar fi raul de miscare, puteti tine aparatul langa Dvs si sa-l ridicati ocazional pt a vedea diferite imagini dorite pana la acomodare.

Inainte de toate, folosirea aparatului este cu mult mai confortabila daca stati cu fata spre directia de mers a masinii sau autobuzului. Dupa scurt timp va veti obisnui cu dispozitivul si veti putea privi cu usurinta in toate directiile.

Da! Veti avea posibilitatea de a mari textul si imaginile, de a vedea figurile personajelor preferate. Puteti experimenta vizualizarea programelor TV de la distante diferite pentru o vedere optima. Dispozitivul Iris Vision functioneaza foarte bine cu aparate TV cu diagonala medie. Intotdeauna veti putea citi subtitrarea si vedea clar trasaturile fetei personajelor, dar calitatea imaginii poate varia daca diagonal este foarte mare sau stati foarte departe de telvizor. Pentru o foarte buna claritate a imaginii, este indicat ca dispozitivul sa fie folosit pentru un televizor cu diagonala medie si de la o distanta de 1,5 – 3,0 metri.

Da! La fel ca si urmaritul programelor TV, aveti de facut o experimentare a distantei perfecte si a marimi display-ului pentru a obtine o vizualizare perfecta. In toate situatiile veti putea citi perfect textele si vedea clar imaginile website-urilor preferate.

IrisVision’s field of view is six times wider than competing headsets when magnified at high levels. Reading difficulties such as needing to read slowly or losing your place are minimized.

Da, cu dispozitivul Iris Vision cititul devine o placere. Posibilitatea de a citi relaxat pe canapea sau fotoliu, reprezinta un avantaj urias al dispozitivului Iris Vision fata de alte dispozitive video stationare de magnificare a imaginii. Fiind o casca asemanatoare ochelarilor, nu va faceti griji asupra obosirii bratelor pentru a tine un dispozitiv video stationar de magnificare asupra cartii sau revistei.

Iris Vision are posibilitatea ajustarii contrastului permitandu-va sa cititi cu litere albe pe un fond negru sau cu litere negre pe un fond alb stralucitor. De exemplu, daca aveti de citit o felicitare roz cu litere rosii, schimband imaginea in negru si alb va face ca citirea sa fie mult mai usoara.

Campul vizual al dispozitivului Iris Vision pentru citire este de sase ori mai larg decat al oricarui alt dispozitiv competitor. Dificultati de citire, cum ar fi citirea lenta sau pierderea randului sunt aproape inexistente.

La prima utilizare a dispozitivului pentru citit, este recomandata plasarea cartii sau a revistei pe o suprafata fixa (un stand) pentru a putea experimenta diferite niveluri de magnificatie si de distanta. Odata ce v-ati facut o idee clara asupra nivelului de magnificatie si a distantei optime va fi foarte usor sa reface aceleasi conditii pe canapea sau scaun.

Casca are setate un punct A si un punct B pe clapa atasata portului micro USB.
Asigurati-va ca ati pus clapa in pozitia B, introduceti telefonul in portul microUSB apasand in jos apoi inchideti casca impingand inainte.

Asigurati-va ca exista contact intre dispozitiv si platoul incarcatorului wireless. Daca rotita de claritate este rotita prea mult in orice directie, poate intrerupe contactul intre telefon si platoul incarcatorului. Un sunet si o lumina bleu indica o incarcare corecta.

Ar putea insemna ca dispozitivul Iris Vision este supraincalzit sau nu este asezat correct pe incarcatorul wireless. Intai, asigurati-va ca centrul dispozitivului Iris Vision este plasat pe mijlocul incarcatorului. Daca problema nu se rezolva, indepartati dispozitivul de pe incarcator, lasati incarcatorul liber pentru 10 – 20 minute si incercati din nou.


ATiA 2019


Un interviu cu Tom Perski, vicepreședinte al departamentului de asistență profesională și de consum la IrisVision Global


Dave Gardy la ATIA 2019 in Orlando/SUA la standul IRIS cu Tom Perski, care este VP pentru promovarea profesională a produselor IrisVision.Contact

Completati formularul de mai jos pentru mai multe informatii